Karin Baddane  praktijk voor lichaamsgerichte psychosociale therapie

Lichaamsgerichte psychosociale therapie

Wil je onderzoeken waar en waarom je vastloopt, ervaren hoe je anders kunt denken, voelen en handelen? Dan kan ik je stevige bedding bieden waarin het veilig is om dit samen te onderzoeken, te ervaren en te oefenen met nieuw gedrag.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als we vastzitten dan spreken we de denkgeest aan. Maar vaak komen we er niet uit door alleen maar na te denken. Juist door naar je lichaam te luisteren kom je weer bij je gevoel. Voelen is nodig om te weten wie je werkelijk bent, om keuzes te maken, om verantwoordelijkheid te nemen, om te worden wie je bent.' Door het lichaam erbij te betrekken wordt de therapie krachtiger dan alleen praten. Wil je hoofd je nog wel eens om de tuin leiden, het lichaam is altijd eerlijk en heeft veel wijsheid in zich. Ik begeleid je op weg naar de ontsluiting van deze fysieke wijsheid. Je lichaam weet wat goed voor jou is en weet ook waar jouw grenzen liggen.

In de lichaamsgerichte psychosociale therapie & coaching maak ik gebruik van de volgende methodieken:

EMDR

Hypnotherapie

Systemisch werk

Mindfulness

Focussen

Regressietherapie

Cognitieve gedragstherapie

NLP

Lichaamsgerichte coaching

De lichaamsgerichte coaching die ik geef is inhoudelijk het zelfde als lichaamsgerichte psychotherapie. Lichaamsgerichte psychosociale therapie wordt (deels)vergoed door de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering. Coaching echter niet. Het kan voor jou aantrekkelijk zijn om juist voor coaching te gaan als je niet wilt of kunt declareren bij je zorgverzekeraar. De kosten voor een traject zijn fiscaal aftrekbaar voor jou als particulier maar zeker ook als je een eigen bedrijf hebt. Als werknemer heb je vaak een Persoonlijk Ontwikkelingsbudget. Hieruit kan je zowel coaching als therapie betaald worden. Vraag dat na bij je werkgever.